ÉPÍTEM A HÁZAM 3. KÖTET (MÁR CSAK A TETŐ HIÁNYZIK!) E-könyv

8990 Ft

Minden, amit a korszerű nyílászárókról, az egyre nélkülözhetetlenebb árnyékolókról, a változatos födémmegoldásokról, és a minden burkolat alapját képező aljzatokról házépítés, házfelújítás során tudni érdemes! 

Tudta azt, hogy energetikailag ma az ablakok egyszerre a ház leggyengébb és legerősebb láncszemei? Tudta, hogy melyek a beépítési hibák, melyekkel egy szempillantás alatt szinte lenullázhatjuk az akár több millió forintos beruházásunkat?
Tudta azt, hogy az árnyékolástechnika ma már messze nem csak a redőnyöket jelenti? (De mi a különbség az egyes műszaki megoldások között?)
Ismeri a szóba jöhető födémrendszerek közötti különbségeket? És tudta azt, hogy a padlószerkezet is azon épületszerkezetek közé tartozik, aminek hibáit utóbb csak kínkeservesen lehet javítani? (De vajon mi kell ahhoz, hogy ezeket a hibákat elkerüljük, és a drága, gyönyörű burkolatunk tartósan a ház dísze maradjon?)

Mindezekre a kérdésekre (és még sokkal többre) választ kap az Építem a házam könyvsorozat 3. részében, ami immáron digitális formában is hozzáférhető!

Leírás

Minden, amit a korszerű nyílászárókról, az egyre nélkülözhetetlenebb árnyékolókról, a változatos födémmegoldásokról, és a minden burkolat alapját képező aljzatokról házépítés, házfelújítás során tudni érdemes! 

Az Építem a házam 3. kötete olyan témákat tárgyal, amelyekkel mind az új ház építését, mind a meglevő ház felújítását tervezőknek behatóan foglalkozniuk kell.
A fal legvékonyabb szerkezeti elemei, a nyílászárók meghatározóak a ház energiatakarékos működtetése szempontjából, ráadásul fajlagos bekerülési költségük az egyik legkomolyabb tétel az anyagbeszerzés során. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy mit és mi alapján választunk az óriási piaci választékból!
A könyv első fejezete ahhoz nyújt segítséget, hogy megismerhesse és felfedezhesse az ajtók és ablakok közötti (sokszor apró, de lényeges) különbségeket és megszerzett tudása birtokában pontosan meg tudja fogalmazni elvárásait, értékelni tudja a gyártók és forgalmazók ajánlatait.
A nyílászárókkal foglalkozó fejezet részletesen foglalkozik a beépítés műhelytitkaival is. Hiába vásárol ugyanis valaki remek, méregdrága ablakokat, terasz- és bejárati ajtókat, ha azokat nem tökéletesen építik be, a kiadott pénz jelentős része máris ablakon kidobott lesz.

Napjaink csupa-üveg házain (amik egyszerre biztosítják a napfényes otthont és a téli passzív hőnyereséget) létkérdéssé vált a nyári forróság elleni védekezés – ami igencsak felértékelte a nyílászárók elé beépített árnyékolók jelentőségét. Évről-évre új fejlesztések jelennek meg az árnyékolók piacán, a redőnyök mellett ma már majd tucatnyi árnyékoló-típusból választhatnak idehaza is az építkezők. De mik is a lényeges különbségek az árnyékoló-típusok között? Mik a legújabb trendek a redőnyök között? Mi is az a zsaluzia, a raffsore, a napháló? Hogyan befolyásolja beépítésük módja a hatékonyságukat?
Ezekre a fontos és érdekes kérdésekre talál választ az Építem a házam 3. kötetének második fejezetében. (És még sok minden másra!)

A könyv harmadik fejezete a födémekkel foglalkozik. Egy olyan épületszerkezettel, amin sokszor átsiklanak az építkezők, pedig a födémválasztás később nagyban befolyásolja majd a ház használhatóságát, esetleges bővíthetőségét. (Arról nem is beszélve, hogy a födémek – a falakhoz hasonlóan – később nem igazán változtathatók.)
Bizony nem egyszerű dönteni, amikor a tervezővel közösen ki kell választani jövendő házunk födémtípusát/födémtípusait – a választék ugyanis itt is több mint bőséges. Ebben a fejezetben áttekintést adunk a lehetőségekről és segítünk eligazodni a különböző elveken felépülő födémtípusok között.

Az elkészült födémeken aztán padlószerkezeteket alakítunk ki, ezek felépítése, a velük szemben támasztott követelmények azonban jelentősen eltérhetnek a ház különböző pontjain. A födémek hő- és hangszigetelése kulcsfontosságú a ház későbbi komfortja és energiatakarékossága szempontjából, ráadásul a padlószerkezetek építése sokkal több csapdát rejt magában, mint azt legtöbben gondolnák.
Könyvünk negyedik fejezetében részletes bepillantást engedünk a padlószerkezetek felépítésébe – mindig a „miért?”-ekre koncentrálva – hogy aztán ennek alapján már sokkal könnyebb legyen megválaszolni a „hogyan?”-ra vonatkozó kérdéseket!
Ebben a fejezetben olyan témákról is szó esik, mint a teraszok és erkélyek kialakítása, vagy éppen a padlófűtés.

A Függelékben megpróbáltuk röviden összefoglalni azt, hogy milyen hőtechnikai elvárásoknak célszerű megfelelnie egy ma épülő/felújításra kerülő háznak ahhoz, hogy az elkészülte után még jó ideig korszerűnek legyen mondható!

 

Kiknek ajánljuk az Építem a házam könyvsorozat 3. kötetét?

Legegyszerűbben azt válaszolhatjuk: akiknek az első kettőt!
– Minden házépítés előtt álló családnak, hogy a megszerzett tudás birtokában sokkal hatékonyabban tudjanak kommunikálni az építkezésben részt vevő szakemberekkel (és a tudás megszerzéséhez ne kelljen hosszú estéket, éjszakákat prospektusok és a net olvasásával tölteniük).
– Családi ház felújítását tervező építkezőknek, akik szeretnének jobban belelátni abba, milyen szerkezeti elemek jobbá tétele áll előttük.
– A házépítésben részt vevő szakembereknek, akik saját szakterületükön túl szeretnének átfogó képet kapni a házépítésről és szeretnének ennek a könyvnek a segítségével könnyebben szót érteni a megrendelőikkel.

 

Hogyan férhet hozzá az e-könyvhöz?

Az elektronikus formátum az eredeti, nyomtatott verzió számítógépekre és mobileszközökre optimalizált, egyhasábosra tördelt változata.
Formátuma pdf (tehát nem speciális e-könyv formátum).
Az e-könyvhöz egy jelszóval védett személyes könyvtárban tud hozzáférni, melyet első rendeléskor hozunk létre az Ön számára.
A hozzáférés korlátlan időre szól.
Az e-könyv árát a rendelési folyamat során banki előre utalással vagy bankkártyával fizetheti ki.
A rendelés menetéről bővebben itt tájékozódhat!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ÉPÍTEM A HÁZAM 3. KÖTET (MÁR CSAK A TETŐ HIÁNYZIK!) E-könyv” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.